LACKBEHANDLING

Med tunnare och mer miljövänliga lacker i kombination med ökade föroreningar så behöver din bil ett extra skydd från start. 

En lackskyddad bil blir lättare att hålla ren och skyddet minimerar även ditt arbete vid underhåll. Din bil är en investering som vi hjälper dig att bevara nyskicket på.

Naturligtvis kan våra skydd läggas på både nya och äldre bilar. 
Se rekommendationer för polering.

Vi hjälper dig gärna att välja rätt behandling till din bil!  

KLASSISKT LACKSYDD


Ett klassiskt lackskydd som skyddar mot miljöpåverkan och ger en djup glans till lacken. Hållbarheten är ca. 12-18 mån beroende på skötsel och underhåll.

Prisbild fabriksny bil:

(småbil) 4500:- 

(personbil) 5500:-

(liten SUV) 6500:-

(stor SUV) 7500:-

KERAMISK LACKBEHANDLING


Keramisk behandling levererar maximal styrka och exceptionell glans. Omfattande laboratorietester visar att tjockleken på skyddet, glansen och den hårda strukturen levererar ett i särklass unikt skydd mot slitage och yttre påverkan. 

Vi är certifierade för att få arbeta med 
keramiska beläggningar från marknadsledande Gyeon. Hållbarheten är flera år och kan förlängas med regelbundet skötsel. Se råd nedan.


Prisbild fabriksny bil:

(småbil) 7500:-

(personbil) 8500:-

(liten SUV) 9500:-

(stor SUV) 10 500:-


Vård och underhåll av behandlad bil

Första tiden; under första 14 dagar efter att skyddet har lagts ska lacken inte utsättas för kemikalier. Vid ett akut behov som fågelspillning eller annat, så kan bilen spolas av med rent vatten. Efter denna vecka kan bilen tvättas som vanligt.

Handtvätt; vi rekommenderar alltid en försiktig handtvätt med en ny svamp vid varje tillfälle, inga borstar i någon form. Använd alltid rätt avfettning för att bli av med smutsen före handtvätt samt torka bilen noga efter slutförd handtvätt för att minimera risk för vattenfläckar. Vid minsta tveksamhet så kontakta oss så hjälper vi dig gärna och instruerar. 

Omlackering; om bilen råkar ut för kaross skada så ska försäkringsbolaget informeras om att bilen är behandlad av oss och att de utsatta delarna behöver behandlas på nytt efter omlackering. Efter 2 månader ska skydd läggas på delar med ny lack.

Återbehandling; alla lackskydd och lackbehandlingar kräver underhåll. Lacken behöver rengöras från nedfall, påslag under vinter och insekter sommartid. Den pärlande effekten eller hydrofobiska avrinningen kan man även efter en viss tid bygga på med nya ytlager över lacken. Rekommenderas efter ca 3år/3000mil på Keramisk behandling. Tala med oss så berättar vi mer!